Servicii – Retele de date pentru cladiri individuale

RETELE de DATE
PROIECTARE si EXECUTIE

Asiguram proiectarea si constructia de retele de date de dimensiuni mici si medii – care deservesc o arie suficient de clar delimitata: birouri, depozite, fabrici etc., cunoscute sub denumirea generica SME (Small and Medium Enterprise) si SOHO (Small Office / Home Office).

INTRETINERE

Asiguram supravegherea, intretinerea si configurarea retelelor deja existente in locatiile dvs. Asiguram de asemenea consultanta in directia alegerii echipamenteler noi precum si a modificarilor necesare pentru a trata problema uzurii morale sau tehnologice a echipamentelor.

Problema retelelor locale pare din ce in ce mai putin importanta, in special pentru firme mici – unde tehnologia wireless ofera impresia unei conectari simple, fara interventia unor specialist. Chiar daca aceasta este adevarat, prezenta unei retele cablate care sa interconecteze echipamentele fixe este de departe cea mai buna solutie.

Chiar si un birou foarte mic are probabil o imprimanta si un server de fisiere/NAS – iar aceastea opereaza incomparabil mai bine in cazul in care sunt legate la retea prin conexiune fixa/cablu ethernet. De asemenea securitatea retelei este mult mai buna atunci cand este folosita cablarea structurata, fixa.

In acest moment soluitia optima pentru retele SOHO este un mix intre trasee de cablu si puncte de acces wireless – gestionate de un router cu capacitati VPN si de protectie superioare.